Tuesday, April 20, 2010

V.I [part1] -Siapa Lee Kuan Yew?-

Finally here.



S.M.K VICTORIA. a.k.a Victoria Institution



Kali ni Im nk cerita pasal First Week Im kat SMK Victoria.


STATUS

Kelas : 1 Kuning (masuk kelas nih sebab ada kawan lama dari b.jelutong -LuqmanNaim-)


Rumah sukan :Lee Kuan Yew-kuning- (masa sekolah rendah pon rumah kuning :D semangat . rumah kuning)

Kelas di Tingkat :4 (setiap tahun camni.dah lali dahhhhh.)

Guru Kelas : Puan Hafisha (dia baru je dpt gelaran Puan.die cikgu sains kelas Im.Dier best cuma dier mungkin x brape nk suke kelas kitorang sebab ade bdk kelas kitorang pernah pecahkan glass slide & beaker kat makmal sains)

SayaJumpa :orang nama sama ngan saya (Ahmad Imran) dier tu kawan luqman tapi skarang kitorang kawan baik sbb kitorang anggap kitorang nih TWINs padahal nama je sama :P)

Permainan :Ping-Pong (first2 Bowling tapi malas nk pegi jalan ke TimeSquare(x jauh sgt cuma about 150metre dri skola)

Badan Beruniform :VictoriaScoutGroup a.k.a 2nd KualaLumpur scout. (bile Im masuk V.I ramai orang dtg kat Im mem-promote UnitBeruniform diorang tapi Im ikut ckp TWIN Im.hehe)

KelabPersatuan : SeniLukis (mula2 KelabRobotik tapi mama kata senilukis lebih bagus)

BahasaPertuturanDiDalamKelas : BahasaMelayu (btol2 mama masukkan Im kat V.I supaya Im ckp English tapi bdk kelas Im x ckp English malah ade yg benci org lain ckp engklish so skarang Im ramai berkawan ngan org yg ckp English termasuklah TWIN sendiri yg mahir English)

Orang2DiSitu :kawan2 best , cikgu2 best(friendly) .


DAH AHMAD IMRAN STOP DENGAN STATUS ITU.

Best skola kat situ cuma memang strict giler ah.Antara peraturannya ialah PREFECT KENE BUKAK NAMETAG & TIE AFTER SCHOOL HOURS KALAU TIDAK KENE MARAH NGAN PREFECT pastu SETIAP HARI ADA 'LINES' UTK PREFECTS CHECK KITORANG ADA KESALAHAN KE X pastu KALAU X TUTUP LAMPU/KIPAS MASA KLUAR KELAS NANTI KENE DC(DETENTIONCLASS)

...oh...kelas Im pernah kene DC sebab x tutup kipas masa pegi rehat pastu dorang(kawankelas) macam kesian kat Im sbb Im baru hari ke2 dh kene DC.haha.pastu sume org nk jadi prefect sbb prefect kt skola tue sgt berkuasa lagipon uniform dorang smart -baju putih long sleeves,tie hitam,belt hitam,seluar putih-

TIba-tiba Mann:

Audi beranak lagi. 3ekor, seekor daripadanya mati
seekor ikut corak DolcheVita,seeokor lagi ikut corak DewattaArjuna,
yang mati tu ikut corak Madhuri. (x tahu akan keluar lagi ke x?)

Sunday, April 18, 2010

Kelas 6 Pulai Terbakar

Puan Azlida marah gila tadi. Sebab ada tiga murid tak siap homework BM. Dua orang tak bawak buku tapi diorang kata diorang siap. Cikgu kata kalau dorang tipu jangan harap nak dapat A untuk BM nanti. Yang lagi sorang tu, selamba giler cakap tak siap. Dia blom tahu siapa Puan Azlida. Kalau dah tau, sure nangis setiap hari. Puan Azlida pun marahlah orang tak siap kerja.



Puan Azlida: Asal ko tak siap kerja aku? Ape masalah ko?

Shazwan: *tunduk*

Puan Azlida: Woi jawablah !!!!

Shazwan: *gulp*

Puan Azlida: Eh ko ni kenape? Aku tanye tak jawab? Ape masalah ko
dengan aku hah?

Shazwan: *mula rasa takut* (hahaha padan muke tadi selamba giler)

Puan Azlida: EEE....BUDAK NIH!!! KANG AKU CEKIK KARANG!!!!
TENGOK BUKU KO!!!!!


Shazwan: *hulurkan buku*

Puan Azlida: Tengok ni....BANYAK KERJA TAK SIAP!!!!! Ko ni nak jadi ape hah?

Shazwan: *semakin takut*

Puan Azlida: NAK JADI APE!!!! HAH??!!!


Puan Azlida pun geram dan terus hentak buku tu ke meja guru. Tak, belum habis lagi, buku tu melantun kene ke muka Hafiiz. Adoi...Shazwan pun terkejut dan menangis (woi, aku yang sakit bukan ko). Nasib tak menangis kuat. Kalau tak, memekik je.


Puan Azlida: Sorry ye Hafiizhullah.

Hafiizhullah: *angguk*

Puan Azlida: HAAA NANGIS SEPUAS HATI KO!!!! AKU BLOM LAGI
LEMPANG!!!!!

Shazwan: *berhenti menangis*

Puan Azlida: Lagi satu, ko dari kelas 6 Angsana naik kelas 6 Pulai kan?
Ko dapat berape A's?

Shazwan: ..............

Nashrin: Dia dapat 4B 1C cikgu.

Puan Azlida: Kan aku dah kata, jangan masuk 6Pulai!!! Pulai ni kan
LEMBAH MAUT!!! Siapa sama kelas dengan Shazwan?

Nashrin & Kamal: *angkat tangan*

Puan Azlida: Dia memang camni eh? TAK SIAP KERJA?!!!

Kamal: Ye cikgu.

Puan Azlida: EEE...BUDAK NIH!!!!!!


Dengan perasaan yang marah, puan azlida pun angkat meja guru dan hentak!!!! Semua terkejut. Hafiiz terkejut gila sebab Hafiiz duduk betul-betul depan meja guru. Lepas tu piala Pertandingan Kebersihan hampir jatuh tapi Amir selamatkan (konon). Cikgu Azlida jerit gila-gila sampai kelas tu jadi gempak giler!!!! Cikgu panas giler sa mpai kelas tu hampir nak terbakar!!! Banyak kelas lain dengar cikgu jerit. Hebat kan kelas kitorang tadi?










Friday, April 16, 2010

Really??

Saya ada pergi satu audition suara kartun animasi. Tu sebernanya kaknis kene pergi , tp kaknis kat segamat. so kaknis suruh kitorang pergi. alisya, abg hafiiz dan baim pergi. kitorang sangat terkejut dengar kitorang dpt pegi final audition kecuali abg hafiiz ;( . kitorang pun pegi audition final tu. alangkah............TERKEJUTNYA!!!!!!!!!!!!!! SAYA DPT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HOOOOOOOOOOOOOOORRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!!





Nama Kartoon:BoBoiBoy!





Nama Karakter:BoBoiBoy, YaYa, Gopal ,Ying, Adu du





Channel:Aku engak tau



Kalau anda nk tahu saya pun boleh buat suara upin & ipin.Sbb tu anak sedara saya. haha. bye !

Tuesday, April 13, 2010

I Wonder Why...

Perasan tak, kita selalu kalau nak cakap benda yang ada brand, kita akan tercakap nama brand benda tu. Sebab kita dah biasa dengar atau nampak brand tu. Contohnya beras. Dari Hafiiz kecil mama guna brand yang sama. Jarang nak tukar. Kadang kala kita sebenarnya tak tahu nama benda tu yang betul. Kita panggil nama brand je, padahal kita tak tahu nama yang kita panggil tu sebenarnya brand. Contohnya...





1. Maggi- Mi Segera



2. Clorox- Cecair Peluntur



3. Colgate- Paste Ubat Gigi



4. Panadol- Paracetamol



5. Vitagen- Susu Kultur



6. Aji No Moto- Penambah Perisa



7. Pampers- Lampin/Diapers



8. Milo- Choco Malt Drink



9. Cadburry- Chocolate



10. Ribena- Minuman Kordial







Ok. Saya berharap anda semua faham maksud saya. Terima kasih.



Saya Seorang Bongsu

Saya mungkin tak brape yakin dengan janji tu. tapi mungkin saya akan cuba. kemungkinan.oh lg satu saya pelik nape saya slalu ckp tentang post lepas sebelum memulakan post baru??? lupakan. Saya Seorang Bongsu ni sebenarnya tiru tajuk cita kaknis,Cinta Seekor Dewa. haha. kadang2 saya rasa bongsu ni best tapi kadang2 boring. saya akan terfikir kak liana best ke jd sulung.tapi boleh jugak kak liana buat "Saya Seorang Sulung". hihi ! Masa saya 4 thn saya kata kat mama "ma nk adik pompuan" lps tu mama jawab"mama dh thirty something dh tk boleh dh"then..."alahhh"lepas tu saya fikir abg hafiiz best lh sbb,ade adik,sama taraf dengan saya (bongsu jugak).then... saya dngr ade kwn saya ckp sesama sendiri





putri lily:kite nk adik lah boringlah jd anak tunggal.



izzah:kite ade adik laki kite taknak adik pompuan sbb nnti diorang gedik woh!



putri lily:betul! kite pon x suke! best lah awk ade adik laki.



izzah:awk amik lah anak angkat.



putri lily:mmg lah nak amik ni



alisya: nape nape asal asal???



izzah: tak putri nak anak angkat



alisya:owh!



-the end-



2010....



sejak saya tengok mama make up.saye suke make up dan terus bercita cita nak jd make up artist.dan saya make up skali buruk.dua kali ,buruk.dan terus berfikir nk adiklah boleh make up kan dia.tak lah buruk.tu je dah terima kasih.