Monday, November 15, 2010

Semangat

Hello semua! Lama tak jumpa... (Memang takkan pun nampak gambar dalam screen jer.(-_-") Hari ni Alisya happy sangat! Tetiba je banyak yang Alisya terima dari sekolah. Sijil,hadiah macam-macam. Seperti...



1.Sijil penolong ketua kelas.



2.Piala penolong ketua kelas.



3.Hadiah pertandingan deklamasi sajak



4.Susu untuk raya haji.



5.Nombor satu dalam kelas untuk PKSR 2



Tak sabar nak record suara BoBoiBoy nanti. Hihi.



Sebelum tu nak tunjuk something.....

MiuMiu kucing yang palingku sayannnggg.....
Inilah semangat Alisya. MiuMiu.

Wednesday, November 3, 2010

Diulit Riang,Disalut Hiba.



Tajuk yang agak menjengkelkan itu menandakan cerita tentang persekolahan.

Baru seminggu habis Final Exam.

Tajuk di atas adalah antara soalan yang keluar untuk B.M

Soalannya macam ni,

Diulit Riang,Disalut Hiba(whathe)

Pernyataan merupakan gaya bahasa yang manakah?
A. Simile
B. Sinkope
C. Metafora
D. Paradoks

Manalah kite tahu,kite pon jawablah D.

Soalan senang,Tapi susah.

Mungkin sebab tak belajar.

Tipu.





Mungkin korang belum tahu yang Im dah masuk asrama V.I

Pengalaman macam biasalah.

First2 rindu rumah(sedih)

Lama2 makin suke duduk asrama.

Tapi Im tak suke sebab

Duduk kat asrama sangat merosakkan sahsiah diri.

Sebab budak asrama agak Low sahsiah diri.
Ayat kawan2 Im.


"wey Imran,dulu ko baik tapi skarang dah GANGSTER"

(p/s : bukannye gangster pukul orang cume dah banyak berubah)



Ni semua sebab budak asrama yang telah mempengaruhi diri Im.



Im duduk asrama ni jadi KetuaBilik(dorm)& KetuaBilikPrep.

Tapi memanglah mama masukkan Im kat asrama sebab nak Im ada sikap

LEADERSHIP.

Walaupun warden garang macam singa

Menjerit kat telinga orang,Merotan sini sana.

Terpaksalah layan,padahal bukan salah kite.



Oh pasal ayat "Tipu"(di atas) yang agak tiba2 itu bermaksud

Tipulah kalau Im kata Im tak study padahal Im duduk asrama lebih belajar.

Sebab compete ngan budak paling pandai kat asrama.

Tu jelah Im yang Im nak ceritakan.