Tuesday, March 29, 2011

Maybe this would make Keknis come home earlier.


Note to Keknis : Please read this only when you're excited to read. Harap maklum.






Today I'll share with you something that some of you always wanted. It's not like PS3, iPad or something like that. It never gets old. Eh, can get old. It's BIGGG (kinda) and soft. Teka teka teka! :P





Guess what? *gaya keknis*





Walking Hairball!







Meet Nini, a cat who is very shy and humble. And very loyal too :)




Bak kata Keknis: Anjenggembel. Camtu eh eja dia? o.o




Biodata:-



Name: Nini


Nickname: Hairball, Furby, Gucci, Snowbell.


Age: Unknown


Favourite place to hide: In the laundry.




Let's just say, Aunty Asma (our neighbour) punya kawan bought the cat from Russia through Internet. When the cat arrived at Malaysia, she decided to marry Nini with Nougat. So, we are like just borrowing the cat from her to marry her with Nougat.



P/S : Sorry, my grammar sucks ;P






Monday, March 28, 2011

Emo :B

For my friends, teachers and my dear readers <3




Dalam post sebelum ni, Hafiiz ada bagitahu yang Hafiiz dapat tawaran ke Victoria Institution, Kuala Lumpur. I was very happy at first. But then I remembered my friends, my teachers at SMK Seksyen 9. Baru 3 bulan, tapi rasa macam dah setahun. Maybe that's the reason why I love to go to school. Heheh :B

One last thing I wanted to say,

I'll miss you guys:-

  1. My classmates <3
2. Puan Siti Fatimah.

3. Puan Munaimah

4. Puan Marliana

5. En. Zaimi

6. Ustaz Zolkefli

7. Puan Muzaiyanah

8. En. Hakim

9. And all the teachers



-Thank You-



Saturday, March 26, 2011

Indecisive.

Hari ni rasa macam nak jadi gila sekejap. Eh, lama. Boleh dikatakan jugak harini harini yang paling best dalam hidup Hafiiz setakat ni. Heheh :B


Bangun tidur, mama bagi Hafiiz surat tawaran masuk SMK V.I. .


Mama: Hafiiz, gagal :(

Alisya: Anda GAGAL! :p

Hafiiz: Huh? *tengok surat* Eh, kenapa gagal? (tapi surat ni cakap dapat?)

Mama: Ye lah mama gurau je

Hafiiz: Mama macam serious je tadi. YAYYYY! (lol baru nak happy)


Lompat-lompat sampai lupa nak bagitahu Baim. Dah petang baru teringat. Ishh ishh ishh. Then Facebook kejap, heboh-hebohkan kat kawan. Kecoh betul lah d: Mama suruh buat kerja kat dapur. Tapi harini awesome sangat sebab mama bagi tasks yang senang-senang je instead of basuh pinggan, kemas dapur, mop lantai (pernah ke?) .


Malam ni, ada earth hour, so wajib pasang lilin, main dengan Alisya. Tapi kali ni rasa macam taknak. Oh, terpaksa sebab Alisya tengah marah sebab dah 8:30 tak tutup laptop. Perlu ke? Baiklah, jumpa lagi selepas Earth Hour habis.

*******************

Haaa. Haha Hi. Belum habis Earth Hour dah bukak laptop. Apa yang jadi masa Earth Hour tadi? Ok. First, macam biasa excited pasang lilin, letak kat meja makan, ruang tamu, dapur, toilet. Pastu pasang lagu, menari dekat ruang tamu yang dah kemas hohoh. Baru Earth Hour 20 minit, dah takde semangat dah :P Daddy pergi bukak TV, semua dah penat, so I decided to continue blogging :)


Esok Alisya ada recording, Baim balik, so Hafiiz pilih untuk ikut ambik Baim. Padahal lepas ambik Baim, hantar Alisya recording terus :P Last time recording, Hafiiz ikut. It's awkward to nothing there, just watching everyone recording. So, I have an idea, you guys decide. To go or not to go?




Friday, March 25, 2011

Nak tahu apa?

Hai! Kembali kita..AKHIRNYA!!!

Okay, dalam episod ini...Nak tahu apa pasal Arissa?

Ok. Ramai orang tanya pasal kuasa Gopal...Tapi malangnya soalan tu tak terjawab oleh saya tapi mungkin TV anda boleh kot....maksudnya anda kena tengok BoBoiBoy.

Baiklah...kita akan teruskan dengan tajuk. Arissa. Dikenali sebagai Si Debab, Snow White yang Semangat (baru cipta)dan...yang paling tidak dijangkakan...Alim! Ishh budak nih...Little Khalifah Kids betul!



Ohh...kakak dia pun dulu masuk Little Khalifah Kids rupanya.


p/s: Padahal dia asyik nak bukak tudung je...




Jangan lupa baca episod seterusnya..Ingat tau!! OH...dan tengok BoBoiBoy!



PLEASE FOLLOW THIS BLOG. THANK YOU!

Sunday, March 20, 2011

Nak tahu apa?

Hai! Saya Nur Sarah Alisya dalam rancangan... Nak Tahu Apa?(Kalau tak nak tahu kene bagi semua benda dalam list dibawah.)Ok. Hari ini tajuknya ialah....
Nak Tahu Apa Alisya Teringin Sekarang?

1. Donut(Mana Baim..I need yours)
2. Nasi Lemak (Padahal baru makan semalam)
3. Oreo Milkshake (Abg Hafiiz balik sekarang buat oreo milkshake)
4.Oreo Cheesecake(Mama janji tadi nak buat)
5.Oreo Aiskrim(Cookies and Cream please..)

p/s: Apa beza mengidam dan teringin?
pp/s: Kalau nak bagi semua benda dalam list tu...termasuk nak order choc cake, bread butter pudding ke apa ke boleh call 0123959779.


Jangan lupa saksikan BoBoiBoy di Tv3, setiap hari Ahad, 7:00 malam. Terbaikkkk! Dan jangan lupa baca episod seterusnya dalam Nak Tahu Apa?

Byeeee! Have a gud day!!!!