Friday, April 8, 2011

My Imagination.

Okay. Hi everyone! Lama tak cakap pasal Monster Jambu. Mengikut imaginasi saya...tingdingdingting(bunyi berfikir)




Monster Jambu is very friendly.Bila dia jumpa orang dia akan cakap 'Hai' lalu memberi lolipop perisa Cherry. Dia tinggal kat dalam Swamp. Setiap hari dia akan bangun pukul 8:00a.m. Bantal dia mesti basah sampai lenjun sebab air liur dia banyak gila dan warna merah sebab makan lolipop strawberry. Dia tak suka perisa cherry sebenarnya, sebab tu dia bagi kat orang lain. Setiap hari dia akan beli lolipop Cherry and Strawberry. Dia beli Cherry sebab dia tak nak Perisa tu terus wujud. Pastu setiap malam dia tidur pukul 12:00a.m. Sebab dia tengok bintang kat luar. Favourite cartoon dia adalah Spongebob Squarepants. Dia tengok satu episode berulang kali. Episode tu adalah episode Patrick ada Hidung. Bila sampai part Patrick ada hidung, dia gelak sampai 2 jam. Kalau shopping, dia paling suka shopping dekat One Utama. Sebab mall tu je yang dia muat. Dia ada dua gigi sahaja. Mata dia besar gilaa. Ada orang yang takut dengan dia. So kalau dia stress sebab orang takut dengan dia, dia akan menangis dalam store dan baling semua barang selama 2 jam. Dia paling suka nombor 2. Kalau dia beli lolipop atau apa-apa, total dia Rm2 nanti dia akan melompat-lompat. Pastu dia beli lagi sampai harga tu, tukar jadi RM20. Pastu kalau dia berada di dalam gambar dia mesti buat tanda 'peace'. Dia pandai cooking. Tapi dia paling suka buat pancake. Dia tak makan dengan maple syrup tapi dengan strawberry. And dia akan bentukkan pancake bentuk strawberry. Tu je kot. Ok bye.

Alisya?

Kenapa saya? Dalam video Talking Toddler tu bukan SAYALAH!!!!!

Ramai orang kata comelnya Alisya.
Tapi tu Arissa.

Kepada follower/pembaca baru: Yang demok-demok tu namanya Arissa. Kalau nak tahu lebih lanjut...Tengoklah entry pertama sampai terakhir. Thank you.

Friday, April 1, 2011

Talking Toddler

Nak tengok video Arissa berkata-kata?



Hari ni hari yang biasa, takde apa-apa berlaku sangat. Tapi, harini Hafiiz record Arissa cakap mama, daddy, etc. (tanpa pengetahuan mama) Hehehehe :B Sebab nanti kitorang tak sempat post kat blog, mama dah letak dah kat blog dia :( Tak seprais lah camtu.





Sorry sebab video ni horizontal. Anyway, I asked Arissa to say ; Mama, Daddy, Abang, Bapis, Kak Alisya, Kekna, Keknis, Baim, Jago, Mimi, Nini, Nougat, Jebat.



Who's Nini? Click here to see (This is not a pop-up or what).