Saturday, August 20, 2011

Who Owns The Fish?

Sejak kebelakangan ni, post kat blog ni semuanya Alisya yang post. Sebab dia je yang ada kat rumah. Hafiiz ngan Baim dua-dua kat asrama. Balik pun 2minggu sekali. So, harini Hafiiz nak share satu riddle yang agak susah. Hafiiz ambil masa 1 jam and at last dapat jugak jawapan dia. Pastu bila check, jawapan Hafiiz betul.



Nak try solve riddle ni? Sediakan kertas dan pen, kalau tak anda akan sengsara...Mari kita mulakan.




Who Owns The Fish?



Einstein's Intelligence Quiz
Einstein wrote this quiz last century. He said that 98% of the people in the world cannot solve the quiz.

There are 5 houses in 5 different colors
In each house lives a person with a different nationality
These 5 owners drink a certain type of beverage, smoke a certain brand of cigar, and keep a certain pet
No owners have the same pet, smoke the same brand of cigar or drink the same drink.
Here's the question: Who owns the fish?
The Brit lives in a red house
The Swede keeps dogs as pets
The Dane drinks tea
The green house is on the left of the white house
The green house owner drinks coffee
The person who smokes Pall Mall rears birds
The owner of the yellow house smokes Dunhill
The man living in the house right in the middle drinks milk
The Norwegian lives in the first house
The man who smokes Blend lives next door to the one who keeps cats.
The man who keeps horses lives next door to the man who smokes Dunhill
The owner who smokes Blue Master drinks beer
The German smokes Prince
The Norwegian lives next to the blue house
The man who smokes Blend has a neighbor who drinks water
With these 15 clues the problem is solvable.


Penat copy paste riddle ni, jawab tau. Rugi kalau tak cuba. Jawapan dia akan diumumkan masa next post nanti.




Tiba-Tiba Mann: Kalau nak tau siapa yang post status, Hafiiz atau Alisya atau Baim, tengok Label post tu.









Sunday, August 14, 2011

Selama ini korang dah buat aku gelak Part 2

Okay, semua kawan-kawan yang menunggu, maaf ya.... Sibuk selalu.

Okay, sambung yang lepas punya...Lelaki pula.

Mahu mula dengan siapa ya?

1.Iqmal: Budak yang palingg nakal dalam kelas, suka mengejek and tak pernah jadi baik.
2.Irfan: Kau kadang-kadang duduk diam. Kau dah banyak berubah.
3.Hazeem: Suka merengek suruh aku buat suara Upin Ipin/Yaya. Kadang-kadang baik. Baik tetapi nakal.
4.Mior: Konon baik tapi memang. Kadang-kadang jadi jahat tetiba. Pastu jaga kelas dengan sedaya upaya. Budak yang kemas tulisannya. Sangat nerd tapi tak pun sebenarnya. *cramp dah*
5.Asymal: Geek + Nerd + Konon = Asymal.
6.Amrie: Baik..tapi suka bisik-bisik macam konon tengah mengumpat padahal memang.
7.Amir Haqiemie: Baik ikut mood dia je...Tapi dia memang kot.
8.Wan Izzmar: Pelik. Freak. Psycho.
9.Ariff: Kau manja. Aku tahu sebab aku pernah jadi annoying dengan kau.
10. Adam: Kau ganas. Suka cari pasal dalam kelas. Mula-mula dengan Aqid lepas itu dengan Danish...Adakah lepas ni.....AKU?
11.Syafik: Kau macam nerd tapi tak. Macam gangster tapi tak. Kau cuma murid biasa yang baik.
12.Acap: Baby boy. Mata besar. Bulu kening tebal. *jealousjealous*
13.Imran: ANNOYING. Tu je nak cakap XD
14.Afiq: Konon baik. Selalu kena buli dengan aku :P
15. Muhd. Imran: FREAK.
16.Aiman: SUPER-DUPER FREAK. Psycho. Unkown. GILAA.
17.Iman Zarif: Aku tak bergaul dengan kau. Degil.
18.Ahmad: Degil. Konon leader padahal tak.
19.Danish: Tau cakap pasal Yaya je. Taulaa jealous. LOL
20.Aiman Nawfal: Baik. Cool (Konon....takyah bangga sangat orang cakap cool) LOL
21. Aqid: Sama je dengan Danish.
22. Amirul Syafiq: Sorry, no comments cause you are a total JERK.


Kalau ada orang yang takde kat sin boys/girls....Please message me at my facebook. Thanks.

p/s: To my readers: Jangan add saya kat facebook. Saya takkan layan. And malaslah nak check lagi. Please don't disturb me :)

Wednesday, August 3, 2011

Selama ini korang dah buat aku gelak Part 1

Yup! Post ni memang khas untuk My Lovely Fwens.... Korang memang kadang-kadang buat aku..Marah, Nangis, Senyum, Jadi pelik tiba-tiba....And yang paling korang selalu buat ialah korang buat aku GELAK! So now aku nak describe pasal semua yang aku sayannnggg sebagai kawan. KAWAN JE. Haih...

Kita mula dari PEREMPUAN:

1. Asilah: Suka buat lawak. Bukan kawan baik tapi macam, sebab kau mesti ada dengan aku bila aku toleh tepi.
2. Ainin: Aku suka kau jadi kawan aku. Bila aku tak ada kawan, aku cari kau. Bila aku buat lawak, kau mesti gelak.
3. Elsha: Pandai melukis laa kau ni. Dahlah pandai ambil hati orang. Kau baik jugak.
4. Aliah: Aku rasa kau agak baik. Selalu gurau dengan aku.
5. Maisarah: Kau yang paling baik kot. And kau pandai :B
6. Izzah: Kau ada sikap macam seorang ibu. Kau pun paling baik.
7. Mysarah: Kau suka buat aku geli. And kau suka senyum :)
8. Putri: Kau cantik and comel.....Kau pun serious. Kadang-kadang kau buat aku senyum.
9.Adlin: Kau pandai sangatlah. And comel juga.
10.Aishah: Kau pun baik. Peramah.
11. Fifi: Kau suka buat lawak yang semua akan gelak. Aku rasa kau peramah.
12.Izza: Kau baik. And cantik. Pandai nak borak dengan aku. Ohh..and pandai juga.
13.Yasmin: Kau suka main sensorang aku rasa.
14.Haziqah: Peramah. And cantik.
15.Fareesha: Kau tak ambil kisah apapun yang jadi kat kelas -.-
16.Nadeen: Sangat complete. Bersih. And comel.

LELAKI Part 2 boleh tak? Cramp tangan aku nanti.....