Tuesday, November 29, 2011

Days of Survival


18 NOVEMBER

Balik rumah, YEAY! Cuti sekolah akhir tahun! Tapi, yang ada kat rumah, daddy je. Diorang belum balik dari Bandung. Daddy pulak busy dengan kerja dia so I guess I'm alone. That's the first day of survival. I thought it would end when they got back from Bandung. But no. Still the same until today. Guess I'm not alone anymore, Baim and Alisya is here to join me!


TODAY (29 NOVEMBER)


Still the same day of survival, where we kids stay home alone, cook ourselves meal to ensure survival. Luckily, Keknis and Abang Hadi bought us food sometimes, so we don't have to cook. Kekna and Boiri also took us to Plaza Masalam to buy Playstation 2 games. Yet, we still feel bored. We planned to go swimming with Kekna and Boiri yesterday, but damn Pusat Akuatik is closed on Monday. So yeah, we're bored. Help us. Lol. To Kekna&Boiri, Keknis&Abang Hadi, we really really appreciate what you guys have done to us :)


Oh yeah, just now, like JUSTTT NOW, Mum got back and brought us pizza!

Wednesday, November 16, 2011

Promote kakak.

Hi semua! Maaf kawan-kwan entri untuk trip to Singapore bersama Asilah ditunda kerana hendak promote kakak hanis. PROMOTE KAKAK HANIS??!!!! KAKAK HANIS?!!! KAKAK?!!!Bukan kakak dah cukup famous ke??? Tak. Keknis perlukan lebih lagi. Tolong yaa kawan-kawan....Keknis perlukan undian untuk Nuffnang Asia Pacific Blog Awards. Yee.... Keknis perlukan LEBIHH!!


Cara-caranya :

1. Tekan dekat Most Influential Blog.

2. Select inibelogsaya.

3. Turun ke bawah (scroll) dan tekan 'cast your votes.'

4. Dan nanti ada satu message akan appear 'Please come back after 2 hours to vote.'

5. Lepas 2 jam, ulang balik cara-cara ni.

Sila peka dengan jam. LOL. Ini serius. It's for KEKNIS.
Ok, nanti saya akan post trip to Singapore with Asilah, next time. Ok, selamat mengundi. Dan ingat, PEKA DENGAN JAM.

Wednesday, November 9, 2011

Ini cerita masa enam tahun. Kindergarten.

Hyee. Sorry, lama tak updatee kott. So, harini I remembered something while gomol-ing bantal trying to sleep(Yeaa, it's 2:00 a.m.). I remembered that I.....

Entered C.E.C.   Bestt...First day school, I remembered, Cikgu kenalkan diri. Miss Jenny (Cina) Lepas tuh, mata pelajaran math. Kena tambah and tolak... Lepas cikgu ajar kena buat latihan. Trying to solve...Lama gila tengok kat soalan tu...Tetiba setitik air mata jatuh atas buku. (over gila) Lagi setitik jatuh. Setitk lagi. Then, cuba cover dengan buat-buat sakit mata, and garu garu. Cikgu terperasan yang saya nangis. Semua murid cina lain pelik gilaa. (tahulah korang pandai math, diam ah) Cikgu risau pastu kata ''Lain kali, tanya je..jangan takut ya?'' *Angguk* Pastu cikgu terus bagitahu jawapan. Duduk balik kat tempat. Pastu makan makanan yang diorang served (pihak C.E.C. Lol, pihak?) Bubur and takde air. Makan.makan.makan. Tuje yang saya ingat masa first day.


Random day.

Datang sekolah. Pastu dah lupa. Dah lupa. Lupa. Then, dah time makan. Bubur and takde air. Pastu ada budak muntah. EEWWWW.... Pastu...Lupa..Lupa..Lupa. Then, dah mata pelajaran terakhir. Bahasa Melayu. Cikgu tu garang. Cikgu ajar..ajar..ajar. Bagi latihan (macam biasa) Pastu saya nak terkencing. Damn, cikgu tak bagi pergi toilet. Tak tahan dah. Terkencing atas kerusi. Semuanya. Pastu cikgu BM tuh cakap kat cikgu Jenny macam buat-buat innocent. Annoying lah cikgu tuh. Pastu cakap kat saya.. "Lain kali cakap lah tak tahan..Haih..Jangan sampai macam tuh!" Dalam hati saya " Finee. Kau tak tahu ke aku masih bodoh masatu?" Lol. Pastu bagi baju extra. And duduk sorang sorang dalam bas. Taknak cakap ngan orang lain sebab dah malueeww. Bas tuh macam ada 6 orang je.

Random day. Again. D'uh.


Harini best. Ada kelas swimming. Swim punya swim punya swim...Dah habis masa. Pastu science. Belajar punya belajar punya belajar...MASA MAKAN! Eeergghh..Bubur an- Eh! Tak..Milo and biskut gula...Pastu tiba tiba cikgu Jenny datang kelas. Panggil kitorang yang nak menari dan main alat muzik untuk graduation day of C.E.C. Lol, terus bangkit. Pastu, dapat main tamborine and triangle and menari sikit sikit. Sikit gila actually. Pastu tu je..


Graduation day. Lol day.

Semua pakai baju sekolah pastu terus pergi sekolah. Hujan. D'uh. Pastu tunggu bas. Pastu ada budak nih. Budak yang muntah tu, dia minum air banyak gila macam banyak gila. Eh, bas dah sampai. Dah sampai dewan tu. Pergi make up room. Pakai baju menari. Mama dah sampai dewan tuh. Tunggu giliran. Dah sampai giliran kitorang! Sambil menari sambil cari mama. Dah habis menari still tak jumpa Mama. Pergi balik make up room, Budak muntah tengah minum lagi. Dah selesai tukar baju sekolah balik. Pakai coat graduate tu. And topi. Budak muntah still minum. Pastu dah sampai masa nak ambil hadiah. Budak muntah baru keluar tukar baju. Masa nak pergi, budak muntah sempat minum and habiskan air dia. Dah. Semua orang dah ambil hadiah. Tengah sesi beratur, pandang depantengok cameras sambil cari Mama. Tiba-tiba dengar bunyi bising. Rupanya budak muntah buat show. Kencing. LOL. Atas stage pula tuh. Itulah orang dah stalk pun tak sedar. Asyik minum je. HAHAHAHAHA.

Thanks for reading.

Tuje. Next post. Universal Studios Singapore with Asilaah!

Thursday, November 3, 2011

My Idol.

My Idol.

Hohoh.

Macam mana saya tak ada Idol kalau ada kakak yang suka tengok American Next Top Model? Kimora Life in the Fab Lane? Keeping Up with the Kardashians?

Or....

Ada abang(s) yang suka dengar lagu?

Or....

Ada Ibu yang minat Anuar Zain?


Yaa, saya ada satu juga. Mungkin satu, ke.....?


Oh, ya kalau saya nak posing depan camera mesti saya ikut dalam cerita American Next Top Model. Seperti gambar ni...



                                         Mungkin. Sebenarnya bukan gambar ni. Tapi...Takpelah.



Kalau saya nak memekak kat shower mesti nyanyi lagu Faizal Tahir. Ye, dia Idol saya utntuk menyanyi. Contoh, lagu...KARMA! Iloveit!

Pastu kalau berlakon...eceh eceh.......ceh ceh ceh......perasan pelakon...but still..of courselah pelakon terhensem sekali Aaron Aziz!!!!

Pastu masa pergi Singapore tengok cerita dekat Astro Ria kat dalam bas,
pastu bila keluar part Aaron Aziz, Saya dan Asilah berkata ''Fuyoohh Aaron Aziz! Woot woot Aaron Aziz!''

LOLOLOLOLOLOLOL :P

Dalam kehidupan seharian pun.........Aaron Aziz!!!!!!

Itu sahaja untuk entri kali ini. Nak tanyaa,


Siapa pula Idol anda?

p/s: Asilah is my bestfriend.