Monday, September 24, 2012

Reunion Buku


Saya adalah salah seorang peminat novel. Novel Bahasa Inggeris? Novel Bahasa Melayu? Semua saya baca. Kalau bosan tahap memang tak tahu nak buat apa, inilah kerja saya. Membaca. Bukan nak cakap saya rajin membaca. Saya, Nur Sarah Alisya mengaku saya seorang pemalas. Sebab tu saya membaca. Kalau saya rajin dah lama dah bercucuk tanam di tepi rumah (garden). Jadi, janganlah puji saya ni seorang yang rajin. Nanti hidung kembang, malu. Ye, saya seorang yang pemalu juga. Tapi kita sekarang nak cakap pasal buku so ini collection saya. Alaahh 15 buku je.





         Ini ialah best English novel. Memang best gila!

                                   
   Yang ini best Malay novel. Yang ni best sebab masa Alisya baca buku ni, Alisya lagi 1minggu nak pergi London. So, bila baca buku ni yang menggambarkan suasana KLIA, buat Alisya excited gilagila nak pergi London.
                                 

Tapi yang dua buku ni, baca 56 kali pun still best.


Ada macam-macam ragam pembaca buku:


          Ada yang feeling/jiwang/over sampai nangis bila baca novel sedih.


              Ada yang konon sampai tergelak baca novel kelakar.


          Ada yang tak faham novel tuh (lagi-lagi novel English) tapi teruskan membaca.

 
            Ada novel yang bosan sangat sampai pembaca tuh boleh tertidur!


         Ada novel yang nipis/interesting sangat sampai dah habis page pun tak sedar.

MACAM MANA ALISYA MINAT BACA NOVEL?

*Sebab Alisya ada perasaan ingin tahu.
*Sebab Alisya ada banyak masa terluang.
*Sebab Alisya suka membaca cerita orang! (Kepochi gila aku.)

So next mission ialah untuk beli....


                                                     
                             NOVEL INI!!!!!!!!!!!!

Tuesday, September 18, 2012

Fabulous diva lah sangat.


                     Semua orang ada kawan baik yang macam 'BFF'.  Because 'BFF' is too mainstream, (Hipstahh puhlease) I called it My Divas. But theres only two person in da Diva List which is:

1. Tiwaa (Atheera)
2. Sofiii (Sofi)

Yeah, they are my two new bestfriends. And they act like divas. Well, me too. COZ WE ARE DIVAS. K.
And they are prettayhh too. They love cats too. They are 9gaggers too. They are crazayhhhh too. We all are the same except...they are standard 5. So I kinda need to guide them. But I don't think they'll loike it. Soo I just partayhh with them. Since UPSR is finished, we will always go to Tiwa's house (not actually). And this T Thursday, I'm going to Tiwa's house with Sofi. I hope it will a crazy blast!
I will post about the visit. There will be pictures too. DONT WORRY.

Oh yeah, maybe you wondered what do they look like? Here's some picture I could find.





This is Atheera a.k.a Tiwa. She is nice, friendly and fabulous.

                   This is Sofi. She is crazy, pretty and awesome.


Them ;)


Us. Me and Tiwa ;)

 

 Them. Again. They are bestfriends. So, I joined the, and we're
                                             divas.

HOW I GET TO KNOW THEM:

       See the word friendly at Tiwa's photo? Yeah, she approached shy me. And then we were friends. Then, one day, she brought Sofi to play with us. And then we're bestfriends. Easy?

We're fabulous.
We're crazy.
We're divas.

   That's why we're friends. Because, we be ourselves and ourselves is da same. I love you guys till death. See ya on Thursday, divas!  Xoxo.

Psst to all readers: Its MERDEKA to me. You knowww...after UPSR. Sooo, I'll be selling cupcakes. Not that sure. But I'll tell you if I will. Mari - mari kapkek! Kapkek! Kbye XD