Friday, November 28, 2008

'GET OFF MY GARDEN!'

So funny when I met the winner of Miss Kepochi 2008


Last Tuesday, my mother and I went to a vet at Puchong to buy a bag of cat’s food. This is the only place that my mum will go to buy the cat’s food.

Like always, I went to the adopting corner and I heard a Mak Cik said to her children “mesti budak tu nak tengok binatang kat sini”, but there was no cats to be adopted (saja je nak tengok kucing kat situ bukan nak adopt)

I was shy and pretend to buy a cat’s food. I heard what she said to her children again. She said “ohh budak tu nak beli makanan kucing rupanya” . I said to myself “MakCik ni masih cakap pasal aku”.

I went to the shampoo place next to the food’s place and I picked up a bottle of spray that “Get off my garden!” a spray that keep your pet off your garden. AND AS SOON AFTER I PUT THE SPRAY TO ITS PLACE, THE MAKCIK TOOK THE SAME SPRAY TO CHECK IT OUT.HAHA. I said to myself “nape ngan MakCik ni?”


When we in the car, I told my mother what happen and we had a good laugh. That is my story about Miss Kepochi 2008.






Tiba-Tiba man:saya baru tahu kat mana dan macam mana rupa bateri SmartTAG.

7 comments:

cikhajar said...

ahahahah kecioh btoi makcik tuh kan..

Hanis Zalikha said...

Hari ini baru ku tahu (merujuk kepada Tiba-tiba Mann). Haha kepoh sungguh makcik tersebut, mengingatkan kakak Hanis kepada ayahanda tercinta. Haha daddy comel :)

lizz said...

hah! camtu ker SmartTag nyer bateri?burok bebenor.hahaha

Owners of Monster Jambu said...

cikhajar:memang kepoh giler makcik tu.

kakak hanis:Im pun dah agak dah kakak hanis baru tahu sebab kakak hanis slalu tanya daddy tapi Im tak pernah dengar daddy jawab.

lizz:betul.

-Imran-

fun fliffy said...

nice blog guys ! keep on..storytell me..auntie fliffy from not so far.. i guess your typing skill improved yaaa

Liana Ezzana said...

bende paling buat kakak liana ketawa kat entry ini ialah...

Hanis: "Hari ini baru ku tahu (merujuk kepada Tiba-tiba Mann)".

Imran: "Im pun dah agak dah kakak hanis baru tahu sebab kakak hanis slalu tanya daddy tapi Im tak pernah dengar daddy jawab".

haih kecoh

zainalalieff said...

oo mcm tu bentuk dia. baru harini tau :S