Friday, November 21, 2008

Who is Monster Jambu?! What is he like?

Hi friends,today I’m gonna introduce my Monster Jambu. Monster Jambu is a green and big monster who lived in California. This monster is so friendly like almost everyone knows him. But this monster so clumsy sampai gelas yang dia tengah pegang boleh pecah dalam masa 2 minit oleh kerana kelalaiannya. Monster Jambu ni kuat makan gila sampai orang yang dia tengah main pun boleh makan. Monster ni agak ‘scary’ sebab every 3:00 a.m. dia akan turun bawah untuk dengar jam Grandfather Clock berbunyi. He likes collecting money(but not stealing)from everywhere and put the money in his piggy bank. Dia tak sukakan eclipse. Bila eclipse berlaku,sayapnya keluar dan dia akan tolak bulan sekuat hati sampai dia berjaya.Monster Jambu suka simpan buku yang dah 30-tahun lalu pun dia simpan lagi. Setiap hari dia akan baca 28 buah buku sebab dia sukakan mitos. Monster ni tak sukakan makanan yang keras sebab dia ada satu je gigi. Monster Jambu suka ice-cream yang sejuk gila sampai melekat dekat lidah sebab lidah dia boleh tumbuh balik. Kalau sesiapa ajak dia pergi party,dia mesti akan datang dan akan sampai awal 30 minit. Monster ni takkan duduk kat kerusi sebab dah tahu dah akan patah. Dia selalu lupa nama orang yang dia jumpa and terpaksa panggil 'friend'. This monster sukakan lagu and akan menari tanpa rasa malu.
This is my imagination of Monster Jambu. So,what is your imagination of Monster Jambu?

17 comments:

kHaLwAnIeY AiSyA said...

alalalala...
comel..
imaginasi tinggi..
good~!

Hanis Zalikha said...

Oh laa. Kakak Hanis piker Monster Jambu ini seekor monster yang sangat jambu, suka pakai tshirt polo pink yang diangkat kolarnya. Kepoyoannya merangkumi bilik ada 3-4 cermin, tak makan petai dan durian, kalau beli henpon suka yang ada dua camera, satu depan satu belakang. Ubat ketiak pilihan, Rexona.

TAPI OF COURSE, HAFIIZ PUNYA IMAGINATION LEBIH BEST! PANDAI LAH DIA!

dZuHRiAh said...

nice.. creative imagination..

Owners of Monster Jambu said...

Thank you everyone for your comment and thank you for reading our blog. Come and visit our blog everyday for the new post. tapi ade ke t-shirt polo pink? hehe. Lupakan.


Love Hafiiz

Liana Ezzana said...

oh imaginasi kakak liana pula...
monter jambu adalah monster metrosexual (metrosexsual tuh lelaki yg mementingkan penjagaan diri dan rupa).

lagi satu monster tuh hidung dia kembang.sekian.

Owners of Monster Jambu said...

liana ezzana: nape akak liana suka hidung kembang ke?

Hafiiz.

nazminabdullah said...

hai nama saya nazmin. boleh panggil kak min (lianaezzana tolong jangan kutuk dengan kepoyoan ini).

i imagine monster jambu tak laen tak bukan ialah budak gemok ala shrek yg suka makan jambu hijau takada biji 1 bakul setiap hari. dia tinggal di pondok kecil bawah pokok rendang dalam taman. dia suka kawan dengan budak2 macam korang. dan dia suka maen buaian. eh tak macam putus pulak buaian tuh!

cikhajar said...

saya fikir monster jambu ni yg suke makan jambu batu jambu air jambu boi.. dan segala jambu yg ada di muka bumi ini... alahaii adik2 jambus.. apa cerita hari ini??

Owners of Monster Jambu said...

nazminabdullah:Bukan buaian yang putus,tiang dia pun tombang gak.

Alisya kata nama kakmin = mint


cikhajar: jamboi?eh,jambu boi? tak penah dengar pun.

Cerita Hari Ini???nak tahu ke? SUPRISE...



Love Hafiiz

NaniRostam said...

Haffiz sayang (seperti yang Hafiiz suka letak, Love Hafiiz),

Bila kakak Liana kata hidung kembang tu dia cuma bergurau yang membawa maksud 'janganlah puji-puji saya, nanti saya tersipu-sipu. tersengih-sengih tak tentu arah, sampai lubang hidung saya jadi kembang kuncup.'

Agaknya tak de sapa kot nak lubang hidung kembang, tak cantikkan! (kecuali kembang disebabkan pujian)

Sekarang Hafiiz faham ke tidak?

Owners of Monster Jambu said...

Tu ke mksud Kakak Liana???






Love Hafiiz

nazminabdullah said...

tak boleh tak boleh. kakak liana n kakak hanis je boleh panggil mint. hehe.

blitzizni said...

la~! ingatkan monster jambu tuh btol mcm yg hafiz xplainkan! huhu. menareklah!

Zatyness said...

haha, my image of monster jambu...

warna hijau, tapi boleh tuka color jadi kuning atau pink atau brown, ikut mood dia atau ikut cuaca. dia bentuk macam jambu air, ada 2 tangan tapi takde kaki. so dia lompat atas punggung dia la untuk bergerak ke mana-mana. hahaha.

:)

Owners of Monster Jambu said...

blitzizni : Eh,betul ke?malulah..



Zatyness : wow!funny but part yang punggung tu...camner dier nak lompat atas punggung dia?

Zatyness said...

haha. punggung dia macam getah la. so dia bounce bila dia nak gerak, pakai punggung dia.

haha

^_^

Far8 budak baik said...

hahahahaha...
kau nye moster jambu...
simpan buku 30 tahun dulu bagai..
lidah lehh tumbuh balik..
macam hantu ape je..
hhahahahahaha =p