Monday, February 8, 2010

Sekolah Harapan.

semua bakal laluinya tapi apa yang berbeza ialah persediaannya.

adakah anda telah bersedia untuk tempuhinya?

saya kini sudah masuk ke dalam alam remaja.

sekolah disini okay.

cikgu-cikgu best.kawan-kawan best.

TAPI...


Budak cina(perempuan) dari SJKCmanaentah sangatlah 'RACIST'.

Dorang(empat orang) selalu sangat cakap cina.

Dorang selalu pandang kawan Im pastu ejek dalam bahasa cina pastu gelak-gelak-gelak.

Kalau Im pandang dorang nanti dorang ejek dalam bahasa cina.

Im tahu yang dorang ejek Im dalam bahasa cina sebab ChanChiHong bagitahu ape yang dorang kata.

Pastu dorang suka cari gaduh dengan kitorang.

Dorang berkawan sesama sendiri je.



Kelas Im best sebab dapat KELAS PERTAMA so Im kawan ngan budak yang pandai.


Tapi mama nak transfer Im pergi Victoria Institute(V.I).Mama kata sekolah tu bagus.I don't mind getting transfered to another school.Lagipun ini untuk kebaikan Im jugak.



Tiba-Tiba Mann:

Tak sabar nak cuti TahunBaruCina.Korang ada plan nak pergi bercuti kat mana2?

15 comments:

Hanis Zalikha said...

Ha! Nanti cerita lebih lanjut once I'm back!

ayien.. said...

get easy Im..
sabar jer ngan dorang
tapi kalau dah over sgt
hempok jer

*jangan okayh nanti kene tangkap polis..

btw nice n chumel blog korang ni..

Didi farid :) said...

you ! u nak masuk V.I ke ? :(

si manes yaya said...

VI best..
okey skola situ..

Liana Ezzana said...

Suruh diorang jumpa akak. Tengok siapa cina.

kamaliah kasma said...

skolah mane tu.

Sarah said...

huhu...juicy story... ;p

cintaqaseh said...

good luck belajar d VI nanti..=)

choccy_blood said...

wahh..
u go for it!
VI mmg hebat sekolahnya^^

si buta warna said...

try learn chinese language!

SoPHiE LeYrA said...

go for VI.
The uniform is super hot.

uetoAya said...

Blaja bhs cina esok jugak..haha

dyra said...

relax lah im, i ada kawan tuition chinese 2 orang

dua dua cousin so mereka hanya talk sesama sendiri.

kadang kadang rasa tension bila dengar diorang cakap chinese tapi lama lama dah biasa, entahlah , tak tahu lah diorang kutuk kitorang ke tak sebab tiada translator tapi diorang okay saja :)

sabar jea lah eh? :)

so im nak gi victoria?

my cousin school sana juga, cool oh sekolah tu :)

good luck anyway with the racist and VI :)))

mohd said...

lately vi in term of results performance x brape bagus...in term of tradition,mmg bagus...old boy mmg superb...im ex vi too..but form 4 i left..went to science school..go for SAB..SEKOLAH AMINUDDIN BAKI..

[MizZue] said...

someone dearly dulu student in VI..skolah tu bgs la..tp mse form 4 die msk mrsm