Sunday, April 18, 2010

Kelas 6 Pulai Terbakar

Puan Azlida marah gila tadi. Sebab ada tiga murid tak siap homework BM. Dua orang tak bawak buku tapi diorang kata diorang siap. Cikgu kata kalau dorang tipu jangan harap nak dapat A untuk BM nanti. Yang lagi sorang tu, selamba giler cakap tak siap. Dia blom tahu siapa Puan Azlida. Kalau dah tau, sure nangis setiap hari. Puan Azlida pun marahlah orang tak siap kerja.



Puan Azlida: Asal ko tak siap kerja aku? Ape masalah ko?

Shazwan: *tunduk*

Puan Azlida: Woi jawablah !!!!

Shazwan: *gulp*

Puan Azlida: Eh ko ni kenape? Aku tanye tak jawab? Ape masalah ko
dengan aku hah?

Shazwan: *mula rasa takut* (hahaha padan muke tadi selamba giler)

Puan Azlida: EEE....BUDAK NIH!!! KANG AKU CEKIK KARANG!!!!
TENGOK BUKU KO!!!!!


Shazwan: *hulurkan buku*

Puan Azlida: Tengok ni....BANYAK KERJA TAK SIAP!!!!! Ko ni nak jadi ape hah?

Shazwan: *semakin takut*

Puan Azlida: NAK JADI APE!!!! HAH??!!!


Puan Azlida pun geram dan terus hentak buku tu ke meja guru. Tak, belum habis lagi, buku tu melantun kene ke muka Hafiiz. Adoi...Shazwan pun terkejut dan menangis (woi, aku yang sakit bukan ko). Nasib tak menangis kuat. Kalau tak, memekik je.


Puan Azlida: Sorry ye Hafiizhullah.

Hafiizhullah: *angguk*

Puan Azlida: HAAA NANGIS SEPUAS HATI KO!!!! AKU BLOM LAGI
LEMPANG!!!!!

Shazwan: *berhenti menangis*

Puan Azlida: Lagi satu, ko dari kelas 6 Angsana naik kelas 6 Pulai kan?
Ko dapat berape A's?

Shazwan: ..............

Nashrin: Dia dapat 4B 1C cikgu.

Puan Azlida: Kan aku dah kata, jangan masuk 6Pulai!!! Pulai ni kan
LEMBAH MAUT!!! Siapa sama kelas dengan Shazwan?

Nashrin & Kamal: *angkat tangan*

Puan Azlida: Dia memang camni eh? TAK SIAP KERJA?!!!

Kamal: Ye cikgu.

Puan Azlida: EEE...BUDAK NIH!!!!!!


Dengan perasaan yang marah, puan azlida pun angkat meja guru dan hentak!!!! Semua terkejut. Hafiiz terkejut gila sebab Hafiiz duduk betul-betul depan meja guru. Lepas tu piala Pertandingan Kebersihan hampir jatuh tapi Amir selamatkan (konon). Cikgu Azlida jerit gila-gila sampai kelas tu jadi gempak giler!!!! Cikgu panas giler sa mpai kelas tu hampir nak terbakar!!! Banyak kelas lain dengar cikgu jerit. Hebat kan kelas kitorang tadi?










35 comments:

Meen , said...

menakutkannnnn .

Meen , said...

menakutkannnnnnnn .

misslavenderaida said...

garangnya cikgu???
takutnya..hehehe...

Hanis Zalikha said...

Haha cara Hafiiz cerita mesti orang ingat horror gila cikgu ni. Padahal dia lawak!!! She's one teacher you guys will remember forever.

nisya salihin said...

uish..garangnye ckg..xptot la..tny la baik2...

een said...

hurmmm...mmg kelas adik hafiz terbakar..

tapikan..cikgu tu x patut tunjuk attitute mcm tu depan student...byk lagi cara yg lebih cool..huhu

ADSHA :) said...

wow. gila power cikgu tu :0

rofl rifa said...

Haha... hebat hebat...

Syida Wakaka! said...

wow, what's wrong with ur teacher? hormon x stabil kot... :P

Liana Ezzana said...

Teringin nak jadi cekgu garang macam tu..hahahahhahaahahahhaha

Owners of Monster Jambu said...

Meen ,: memang.

misslavenderaida: lebih takot kalau
berada di kelas tu.
macam nak meletop!!

Hanis Zalikha: garang+lawak=cikgu ni
best!!!

een: cikgu kata dier xleh nak
bermanja dengan anak muridnya.
nanti kitorang jadi sotong.

nisya salihin : cikgu geram sebab
budak tu blurr dan
diam je bila cikgu
tanya soalan.

ADSHA:): yeah cikgu tu power gila.
kalau dia lempang sure
nangis tak berlagu.


rofl rifa: kelas kitorang hebat
sepanjang hari :)


Syida Wakaka!: :)


-HAFIIZ-

Yaya Mahidan said...

cikgu camni r bes..=)

adeQ said...

insyaalah akak tak jd cikgu camtu...
akak sayang kOt students akak...
huuhuh

adeQ said...

insyaalah akak tak jd cikgu camtu...
akak sayang kOt students akak...
huuhuh

mirara mira said...

gile tertipu. egtkan kelas tu btoi2 tebakar. ! hot betOl la title tu hafizz . :D

Owners of Monster Jambu said...

Yaya Mahidan:yeah...puan azlida is the best teacher sbb dier garang+lawak... :D

adeQ:cikgu tu pown sygg kitorg cume dier nk kitorg jadi tegas dan cikgu tak nak manjakan sebab dier kater nanti kitorang jadi sotong :P

mirara mira:hihi thnx.


-HAFIIZ-

JULYA said...

eh hafiiz biar betul cikgu 2...dia tak rasa malu ke kelas2 lain dengar dia jerit...ke dia dah biasa. hehe

si[jari] telunjuk said...

haha.. hafiiz wat cite nih jadi cam cite seram lak....esok2, ajar la shazwan wat keje sekolah ea...cakap kat die, tak baik wat cikgu marah..sian kat cikgu..nnti jantung cikgu menderita...ngee

aisya zainal said...

kauorang ni.
ingat betul la ada cikgu dahsyat macam.
gune ko la bagai..haihh.hiperbola.

keep it up!

semut said...

sangat hebat..
nanti dah besar, bile hang out dgn kawan2 boleh la cerita balik..sambil gelak2..bes gilerrr...haha

imanamani said...

hafiiz..cikgu tu mmg suka jerit ye.. mak aunty dulu cikgu juga. garang..gila tapi tak le pulak jerit sesuka hati dia..she just give satu pandangan maut aje..then student dia akan faham...

cikhajar said...

cikgu mcm ni laa bagus.. sian dgr keluh kesah kawan2 ku yg jadik cekgu.. anak2 murid tak dgr cekgu ckp.. mak bapak lak keje nak menyamannnn aja... biler prestasi tak bagus salahkan cikgu lak... haishhhh donia donia

chapaticokelat^^ said...

wahh..
bestnyer cikgu u ^^

Didi farid :) said...

Hafiiz ! dah pernah kena dah . dulu ada orang hampir kena lempang . :D

ochipz_zaind said...

erk..ganaz...nih btl2 ke tipu sikit2 nih..huuuuuuuu

Syarfiqa said...

garang nye cikgu..
mn bole ckgu prangai cmtu?
teaching needs patience..

suhaida shukor said...

heeehh.. emo punya cikgu. langsung tak cool

susi said...

sampai naik sawan cikgu tu yer sbb keje sekolah tak siap jer.......knp tak rakam...ehehhee....leh ulang tayang kat dia...

patrick a.k.a penjenayah merah jambu said...

wah, best citer ni..tp padan muka syazwan tu..ha, sape suruh tak buat homework?kn hafiiz?sian hafiiz....hehe..

Anis Syuhada Nazari said...

dats a good teacher even tough die agk emosi d ctu.
but i do mean it. btl kt k.hanis korg. cikgu tu lh yg you all akn egt smpi ble2. sbb die grg lh korg jd manusia.mksud akk perangai baik. rajin blajar. rajin buat homework.
kalo cikgu xmarah, mknanya die xsyg dh kt you all.
die akn buat xtahu jer dgn murid die.
nk ker mcm tu?
it's up to u..pilih la nk dpt cikgu yg mcm mana.
hihi.tp lawak sguh cikgu ni;)

BeauBargain said...

wah..bestnye cikgu ni!hahaha serious!

Asmahani.A @ AA said...

hafiz.. pecah perut gelak 574baca entry ni..

Lu'Luth said...

betul ke cikgu tu guna "kau" "aku"?
cam garang sangat je utk cikgu skolah rendah?

hmm..dik..tak kesian ke kalau cikgu tu tahu adik tulis pasal dia kat sini? kecik hati dia nanti..dia sungguh2 nak pandaikan adik2 semua kan...

Nurul Asyikin said...

Power lah Cikgu ni. Bagus!

Liyana Lavigne : ) said...

haha . lawak laa cite awak . :D