Tuesday, April 13, 2010

Saya Seorang Bongsu

Saya mungkin tak brape yakin dengan janji tu. tapi mungkin saya akan cuba. kemungkinan.oh lg satu saya pelik nape saya slalu ckp tentang post lepas sebelum memulakan post baru??? lupakan. Saya Seorang Bongsu ni sebenarnya tiru tajuk cita kaknis,Cinta Seekor Dewa. haha. kadang2 saya rasa bongsu ni best tapi kadang2 boring. saya akan terfikir kak liana best ke jd sulung.tapi boleh jugak kak liana buat "Saya Seorang Sulung". hihi ! Masa saya 4 thn saya kata kat mama "ma nk adik pompuan" lps tu mama jawab"mama dh thirty something dh tk boleh dh"then..."alahhh"lepas tu saya fikir abg hafiiz best lh sbb,ade adik,sama taraf dengan saya (bongsu jugak).then... saya dngr ade kwn saya ckp sesama sendiri





putri lily:kite nk adik lah boringlah jd anak tunggal.



izzah:kite ade adik laki kite taknak adik pompuan sbb nnti diorang gedik woh!



putri lily:betul! kite pon x suke! best lah awk ade adik laki.



izzah:awk amik lah adik angkat.



putri lily:mmg lah nak amik ni



alisya: nape nape asal asal???



izzah: tak putri nak adik angkat



alisya:owh!




22 comments:

cik eykameow :) said...

hehe. mama awak dah thirty something la.. bahaya tau kalau dye bg awak adik lg... :)

Hanis Zalikha said...

Part yang paling lawak:

alisya: nape nape asal asal???

HAHAHAHA THAT IS SO YOU! KEPOCHI. SIGH SO CUTE RINDU.

Khadijah Zek said...

so cute adik monster jambu ni..

semut said...

la, lepas alisya cakap,
alisya: nape nape asal asal???

ingtkan panjang lagi cite nye rupanye takat situ je..tgh excited tadi nak bace..
anyway, satu permulaan yg bagus nak jadi makeup artist yg jadi bahan adik..haha..

Liana Ezzana said...

Saya seorang sulung? Idea yang menarik. Jadi anak sulung mula2 tak best. Bila dah besar baru best..suruh adik buat kerjaaa..hhahahhahahahahaahahahha

shazika said...

kan mama alisya ada jaga baby pipi labuh..boleh lah make up kan dia

shazika said...

kan mama alisya ada jaga baby pipi labuh..boleh lah make up kan dia

Nabil Aizat Abdul Rahman said...

haha..adik beradik chomeyl je.

mr_abs said...

ala. comel. n kepoh. hehe

Ummi Hanie said...

hi si bongsu !

me also bongsu n masa kecik2 selalu cakap nak adik kat mak . hehe .

dah besar , dah kawin ni terus dpt adik sampai 6 org .. yup,adik2 ipar tp mcm adik sndiri gak kan cuma takyah cebokkan ;p

Che Kay said...

alahai...cutenye kanak2 riang ria ni.

GhOsToNe said...

alala..
chumelnyew..
suwoh kakak awak kawen dapat anak sedare..

mrs.syeDiz said...

alisya makeup kan je kaknis ke kakliana ke. hehehe.

izzahfarhana said...

sy sulung.n mmg suke suroo adikk bt airrr!haha

Rina Salleh said...

alolo comel:P

Kie-yu said...

comel la u ols ni!

deena awanis said...

alisya nak jadi mekap artis??
try mekapkan kak hanis laa..dia kan model..mesti dia suka..=)

nadia yusoff said...

hehee...teringat dulu masa kecik2..saya ade 2 org adik laki.my mom adalah make up pengantin. so mmg minat nk make up org..hahaha..tp my youngest brother yg jd mangse nye....make up!pas2 pkai kn die tdung!!comel!!!ms 2 die umo 3 thn..hahahaa....da xnmpk cem boy da.seb baik skg die da besa, die xt'jangkit make up cem perempuan yg saya tempek kt muka die dlu..:P

emma said...

cute! :D

nurAMALLINA said...

alahaii. cute la korang :))

nurAMALLINA said...

alahaiii cute la korang :))

znn_aku said...

hahaha...chomel la u olls nieh...kadang2 lebih selesa baca entry dari monster jambu dari kakak2nya...hehehe