Monday, October 18, 2010

Phosphorus

Tajuk nak lebih-lebih ohh hehe :p Tadi kat sekolah saje join spelling competition. Oleh disebabkan banyak kawan galakkan Hafiiz masuk competition tu so masuk je lah. Diorang cakap Hafiiz terer spelling ah macam-macam ah -.- Ok. Sumpah nervous macam nak pegi casting ke apa entah, dapat microphone terus baca selawat oh. Then tiba-tiba Master Speller tu, "Your word is....blamelessly", Oh, ok masa hanya 1 minit je. First step kalau Hafiiz nak spell, mesti cari kata dasar dulu. Baru boleh dapat jawapan. Masa tu memang confident gila jawab kann, and I got it right. Fiyuh. Alhamdulillah, sepanjang masa tu baca selawat. Round 2 pulak, dah sikit dah orang. Ramai eliminated :P Semakin takut. Tapi hati tetap kata "Buat apa nak takut oh", then dah tak takut sangat . Round 2 punya word kalau tak silap, communication. Bersyukur sebab dapat paling senang. Lain punya susah oh, contohnya: professionalism, jeopardize, accumulation. Fuh. Round 3 pulak, tinggal 10 orang. Yeay I'm top 10 :) Dapat word , sympathetic. Agak susah ah. Tapi akhirnya berjaya ke final round :D Tinggal empat orang je. Hafiiz duduk tengah sekali. Woah. And semua tak pass final round. Nasib Hafiiz dapat gak number 2 or 3 tak ingat. Diorang bertiga dapat word pelik-pelik ah. And I got the word, phosphorus.

6 comments:

JULYA said...

C.O.N.G.R.A.T.U.L.A.T.I.O.N
tapi baca macam bahasa baku ada loghat spain congra.tu.la.sion hehe

dobot said...

bagus hafiz! nice try. next time, cuba lagi okayy. :)

imanamani said...

TOP 5... not bad..congratulation OK!!!

Hanis Zalikha said...

ALAAA YOU SO CLEVER ONE TAKYAH TAKUT K NEXT TIME

maPieCeoFarT said...

alaaa... xpe, hafiiz kan pandai, next time try lagi ok, mesti dapat no.1 punya... =)

patrick star penjenayah merah jambu said...

congrats....hafiiz memg terror lah..apa ada hal.....hihi