Monday, December 13, 2010

HOMESICK!

Cuti ni kitorang rasa sekejap sangat. Alisya kata mungkin sebab ada mengaji kot. Baim kata sebab tak pergi bercuti. Hafiiz pulak kata sebab dah nak masuk sekolah baru! Tingkatan 1, tak sabar gila. Tengah tunggu result asrama. Lagi dua hari! Kalau dapat, masuk asrama SBPI Gombak. Banyak dengar cerita pasal asrama dari abang-abang, sepupu-sepupu dan banyak lagi. Macam best (kot). Sebab boleh buat benda sendiri macam basuh baju, kemas katil, dll. Kalau Hafiiz ngan Alisya dulu tak tau nak main apa, mesti main rumah-rumah sebab suka buat kerja sendiri (kot). -__- pastu boleh buat kawan-kawan baru dan........Best. Kalau tak dapat, masuk V.I. macam Baim then apply asrama. Heheh nanti boleh Crash in bilik Baim pastu curi makanan. Ngeh ngeh. Main-main je. Tapi mesti first-first homesick nangis-nangis wajib call mama hari-hari oh. Abang pun masa baru masuk 2bulan call mama nangis everyday (boo abang boo). Lepas tu dah setahun dah taknak balik rumah dah.Whoosh whoosh sombong. Baim pun sama. Lepas ni saya. Baiklah.

10 comments:

Pyka Rahmat said...

comel habis.

NADIA RAHIMI said...

hafiz, sis dah besar panjang nak abis belajar pun homesick lagi apa lagi budak kicik macam kamu.hoho.tapi budak lelaki lagi kuat kan?
anyways, good luck ya! :)

immukmin said...

hahaha..lame giler tak updat..emm..bagi immukmin...kan..immukmin maca thu gak dulu...form 4 pun nagis nak masuk asrama...tgok..giler manje...tapi skunk bile dah berjauhann..rasa seronok pun ada...emm..skunk immukmin jauh diperantauan...rase seronok duduk ditempat org ..dan banyak pengalaman hidup..tapi still rindu kat mama dan abah..btw..hidup ini indah..jika kita pandai menghargai walaupun kita ada dimana-mana sahaja..ok...

beeha ben said...

comel cerita anda..heeeee

Semarak Api said...

hehe..akak yg da kje nih bl blk kg then nk blk kl smule pon kdg2 bole homesick..xpe,hafiz mst bole la.ank laki kena kuat! jgn nangih2..

Hanis Zalikha said...

PERGH BACA DALAM SATU NAFAS.

Nur Najihah said...

hafiiz nk msuk sekolh berasrama ya.bgus lah.tpi awl2 dkt sek.bru msti rsa kekok ckit. anyway,good luck hafiiz.

Imzainieyzulkipli said...

hahahahh.tahniah kerana dpt 5A

ummu ahmad said...

salaam hafiiz =)
nanti kalau dah dpt result masuk hostel mana2 pun,do your best.
first time independent mesti best but a bit awkward laa lagi2 nanti rindu kat mama's cook kan?
ok la, ustaz and ustazah will always pray the best for you,insha Allah.

p/s: hmm,pasni mesti ustaz rindu nak ajar ngaji bila sume org dh back to school..

siti nur fadhilah said...

SBPI Gombak best ooh hafiz