Saturday, September 5, 2009

3hari sebelum hari besar(UPSR).

Hi,

Jangan tanya pasal imran dah ready ke belum.I mean like how can you say you are ready?Can you explain it?Can you?Well I can't.

O.k ,
Cita-cita :dapat menggunakan masa yg terluang dengan sangat baik.

1# thing to do after finish the last paper : SHOUT(tapi sedang fikir nak jerit apa)

Larangan before UPSR: facebook.

Harapan : 5A1's.


Dah tanya hampir semua kawan "ko dah ready ke belum".Jawapan 90% belum.

SAYA NAK MOHON RESTU DARI SEMUA ORANG YANG TELAH MENDIDIK.

Sekarang Imran nak mintak sedikit pertolongan dari korang semua.

Nak tanya sekolah berasrama penuh yang mana korang tau bagus sebab Imran nak buat permohonan.JANGAN CADANGKAN MCKK/SULTAN ALAM SHAH/MTD.
LASTLY ,WISH ME LUCK.

TIBA-tiba MAN:Tak sangka kat sekolah Imran ada orang bakar mercun lepas UPSR.




54 comments:

aishah_conteng_je said...

adik!!

do your best dear..
takmo ragu2 dgn your own efforts k..

tanya la kak hanis which skool ok,
taknak try sekolah agama?
;)

Akmar Anuar said...

sekolah sains seremban (sbp jugak), nak tak?
dekat dengan tkc, leh skudeng2 dak2 tkc sane...hahaha

=p

.i.z.z.a.t.i. said...

good luck imran!

imran nak gie boarding school macam abang khairi yea?

bagus lah :)

Najatun K. Ismail. said...

amik sains alam shah(asis, itu best. takpun amik sains seremban. kalau sains seremban ada form 1 lah tak sure pulak.masuk mrsm la dikk hee tu baru super duper kool.

nway, good luck!

AzwaZynal said...

hai dik, akhirnya update juga ye blog nih.
lama tunggu nih.. :p

lastly, good luck upsr!
i'm sure u can get all what u want :)

syahidahariff said...

goodluck imran! =D

adriana elisa roslan said...

good luck imran!!! do ur very best~
suggestion:tkc(tunku kurshiah college)?? haha..erm, b serious..saser?sdar?

miss hav0c said...

adik imran boleh pegi Sekolah Menengah Sains Selangor kat Cheras, tak pun SM Sains Hulu Selangor..at least dlm selangor..SM Sains Selangor tu OK..top boarding school..

Goodluck untuk UPSR ye dik

honey bedazzled said...

kolej yayasan saad in melaka my brother weent there. its a superb school with great opportunities n future. nanti akan ada exam and selection interview... try there ok!

jieha said...

wondering why u r not interested wif mckk/sultan alam shah...mase dpn cerah sgt if masuk ctu tau..

kutojimedo said...

hurm.x nk ssas/mckk/mtd?

SDAR ade? heeee.
jgn ambek star,nnt jd gay.
HAHA!

akak ni from sbp.tapi from all girls school lah.heee.ssp.

semoge berjaye yeh imran!good luck and all the best!

d(^_^)b

ainee si ketua pari2 said...

kenapa tak nak MCKK??

Ainul Mardhiyah said...

SDAR,STAR, SEMASHUR,

klo nk masuk tun fatimah pon ok :P

najwa suhaimi said...

good luck adik imran!!!
buat yg terbaik!!

sHaNiDa said...

hye adik...
actually kakak ni budak skolah asrama penuh taw,tp kat sabah-SM Sains Sabah...
adik kena cari yg status akedemik ok ar.or yg dekat dgn rumah adik so adik bleh balik slalu :P :P

y@ni3 said...

Good Luck Imran...mesti boleh dapat 5A punye!

oney said...

good luck Imran !

saya pon ada adik nak amik UPSR. hee.

good luck okay.
do your best.
I know you can do it bebeh.

hurm. sekolah sains selangor pon okay.
ataupun smks tunku muhammad faris petra, kota bharu.

kdee said...

good luck imran!

(#_#) said...

all the best k!!!
bace doa byk2 before jawab exam tau!!
gewd luck,..eh(spelling error)
good luck!! =)

Ainul Mardhiyah said...

akak rase baek adek masuk skolah asrama penuh yg still baru2. sbbnye selalunye skolah cmni x de budaya yg pelik2. huhu. so study pon mesti lancar if adek x maen2.

yg akak tau antara best SBP,
Semashur. Saser. SBPI pon ade byk jer.

gud luck dik.
INGAT. Usaha Doa Tawakal.

mrsDu1(^-^) said...

gud luck Imran!!!

do your best in your UPSR k..

my suggestion:kolej yayasan saad(melaka), MRSM, SDAR, SM Sains Selangor..

Izyan said...

cube try Integomb :D
sekolah berasrama penuh integrasi gombak.dekat je..haha

btw,gud luck ;)

Wolverina said...

nape taknak mckk, alam shah, dan mtd?
kalau sy lelaki, itu adalah top 3 sekolah feveret saya.

erm, how bout mrsm? ehehe...nk jugak promote since akak dlu sekolah mrsm ;p

tutttutt said...

salam! bestnya teringat waktu upsr dulu. akk tahun ni nak pmr tp still salu online. jgn ikut budaya tak sihat ni --"

akk pernah masuk mrsm. sekolah asrama banyak harap budak je pandai, tp perangai salu k.o. kdg2 kat asrama la budak mula buat mcm2 hal.

so i suggest sekolah agama yg strict gila untuk menjamin kejaan dunia akhirat. haha. atau MRSM. serius. tp bukan semuala. ade mrsm mcm mrsm akk dulu, mmg bila senior alim nak mati, junior nak tanak kena ikut, mula mula memberontak, tp nnt ok la. utk kebaikan kite gakk kan.

tp bukan semua MRSM mcmtu. kalau senior jenis supporting tak bertempat, junior pun dah tak kesah peraturan semua,makin teruk jdla. kdg2 ikut kite jugak kan? so it all depends ar. doa je la yg terbaik ye.

wish you all the lucks in the world :D

*first time cmmnt sini. heheh.

Izzat Al-Zahari said...

Kenapa kalau masuk STAR jadi gay? Tak faham. Anybody?

Go for MRSM. The best school in Malaysia! Best students with best results!

Owners of Monster Jambu said...

SAYA NAK MCKK TAPI JAUH NANTI X SLALU BALIK SO NANTI RINDU FAMILY.
LAGIPON X RASA SNANG NAK DAPAT..

Owners of Monster Jambu said...

X NAK MASUK SKOLAH ASRAMA ALL BOYS
SEBAB TAKUT NANTI X MENJALANI KEHIDUPAN NORMAl.

Syasya1901 said...

ok je kot sekolah semua lelaki...
its up to imran lah nak follow 'kehidupan tak normal' or not...
tapi marketable ah skolah lelaki je..
nescaya femes dikalangan gadis sekolah perempuan...
haha~

actually sekolah jauh ni best..
i'm damn serious when i said that...
memang lah homesick at first...
lama-lama ok...
you want to go to boarding school because you want to be independent kan?
kalau asik nak balik je bila nak jadi independent?

cbe imran check top boarding schools in dekat internet...
from there imran boleh la survey through webite sekolah tu...

Owners of Monster Jambu said...

Bagi Imran hidup tu tak normal sebab dari kecik sampai sekarang sentiasa bersekolah dengan murid lelaki dan perempuan. Tiba-tiba man ; tak jumpa murid perempuan.

Abang Khairi yang cuma kat Sabak Bernam tu pun mama dah cakap jauh sangat. Kalau kat Kuala Kangsar takut mama lagi pening hehe.

cik jaa said...

i still vote MCKK at the 1st place for boys scholl - for their brotherhood bond.MRSM pun quite ok lah.lagi2 kalau dpt mrsm beseri or jasin =)or KISAS/SMAP kajang pun bagus.hehe.anyway,ganbatte ne imran-kun!!jishin motte ne!!

**pasal attitude tu sume terpulang pd diri sndiri.hati tu perlu slalu istiqamah.best of luck,bro.

Nenek Sihir said...

ha3 cube try EC (English Colleage)
dkt JB?
alaa..skolah Maktab Sultan Abu Bakar tuu..
anyway,adek akk pon nk UPSR
jgak
so,gud luck!
^^

|munira| said...

sekolah berasarama penuh ye?
akak dulu pun pnah blajar sana.
tapi girls school.
takkan imran nak masuk pulak kn?
hehe.
btw,zaman akak dulu,
sbp ni kita hanya boleh apply tak boleh pilih2 sekolah.
unless kalau ade 'kabel'.
hoho.

tp sekarang tak tau la.
do ur best ok!

Izzat Al-Zahari said...

MCKK semua lelaki lah, adik. Haha

pelangi said...

Kolej Yayasan Saad :D

Suzie said...

Sekolah Dato Abd Razak (SDAR) or Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR)...dpt masuk sekolah2 yg berprestij mmg peluang keemasan

epulupe said...

try apply for SM Sains Selangor...

iqa said...

hye.. gud luck fr ur upsr k..
try la sm sains selangor.
dekat je.
kt bandar tun razak at cheras..
i went there.
super duper cool..

oh selendang said...

erkk i think EC (english college)tu xpyh laaa dik.'indah khabar dr rupa' :))

als said...

Imran, cakap dekat mama, sekolah MCKK bagus sebab MCOBA dia sangat kuat. Senang untuk masa hadapan.

Pasal sekolah semua lelaki, nanti bila umur Imran dah meningkat, fokus Imran mesti akan lebih berprioriti-kan pelajaran. (Lagipun kat sekolah tu bukan takde cikgu perempuan. Dan boleh keluar outing jadi jumpa juga perempuan :P) So tak kisah kalau sekolah semua lelaki pun. You're there to study and do excellently in extra co-curricular activities.

I'll vote for MCKK, SDAR or RMC.

Lagipun, I'm sure you would do well. Good luck!

fatin nazihah ashari said...

prefer KISAS.
sekolah agama yang hebat!
tahun saya dulu
dapat top 2 spm 2007.
disamping agama yang mantap
wut do you think? :)

niEna hailani said...

masuk la MRSM...
ley dpat full scholarsip MARA...

heheee...
dlm selangor ade MRSM Kuala Kubu BHAru....
senag gi oversea

liyanaKim said...

sdar okey jugak =))

cindataman said...

SBPI Rawang.

Islamic oriented, kurikulum pun bagus. top 10 PMR n SPM for the past few yaers.

tak jauh sangat Rawang ngan BJ. 20 minit boleh sampai :)

good luck!

admin said...

Salam dik...

Kat sini abg nak bgtau sekolah yg luar dr Johor tp dekat sikit la, kat Melaka. Sek Men Sains Muzaffar Syah Melaka or MOZAC.

So far sekolah tu ok psl abg pon sekolah situ gak dulu. Lagi atas bukit woooo...klu musim salji kuar dorm mesti x nampak koridor..mcm citer silent hill gitu..hu hu

Btw, all boarding schools are great both in academics and co-cu. Pilih je lah mana nak. Senang2 baling dadu je mcm Sarjan Ibrahim Pendek dlm citer Ali Baba bujang lapok tu.

Take care, bye.

Sofia's Mommy said...

dik dik nak dok dekat rumah kan kan...
ada skolah asrama agama kat USJ...apa kata?
every wiken boleh balik neh!

honey bedazzled said...

kolej yayasan saad takde buli buli ada pool. boleh buat o level bebudak baik kelas aircond. layan. katil xde double decker ya. 2 jam ja dari sini,

Mysterious Lady said...

Adik! Hope I'm not too late.

MRSM best. Pilih yang dekat-dekat rumah, tapi tak semestinya dapat selalu balik rumah ;-)

Kakak pegi MRSM dulu. Sampai sekarang hubugan dengan kawan-kawan sangat baik. Cikgu-cikgu sangat ambil berat dan sangat-sangat tolong anak-anak murid untuk berjaya. Keikhlasan dorang mengajar sangat-sangat kelihatan.

Kaunselor kerja keras pastikan anak-anak murid semua dapat masuk universiti yang terbaik dengan kursus pilihan yang terbaik.

DAN JUGA PELUANG DAPAT BIASISWA MARA UNTUK MELANJUTKAN PELAJARAN SANGAT-SANGAT TINGGI! Whether in local universities or oversees. Penaja-penaja lain macam Petronas dan JPA pun ada.

Macam kakak, masuk universiti guna result Trial SPM. Tak sampai sebulan lepas SPM, terus dapat offer dan register, tak dapat result SPM pun lagi! Plus, dapat scholar MARA =D

Apa-apa pun, buatlah pilihan sebaiknya. Ikut hati, minta restu keluarga, doa pada Allah. Insyaallah semua sekolah berasrama penuh dan MRSM baik untuk masa depan. Sebenarnya tak kisah sekolah apa pun, janji adik sendiri punya azam dan usaha tinggi. Good Luck =)

Just my 2 cents =)

pensukebulan said...

masuk lah MRSM. esp kuala klawang dan jasin. seriously best! :)

Mr. Tido said...

SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK

Naniko says Ho Ho Ho! said...

imran ada try apply utk SDAR?
result keluar end of next month kan? good luck fr the results!

~P U r P L e ~ said...

better took mrsm.

annys nabila said...

hye dik.
akk cadangkan sekolah menengah sains selangor.
kat bdr tun razak.
akk pun ex- student sane.
mmg best sgt belajar kat SMSS.
lgpun sekolah tu antare 10 SBP(sekolah berasrama penuh )TERBAIK di KL & Malaysia.
ehehe. ape pun GUD LUCK k !
;)

Eva said...

i see that many ppl suggest sains selangor in cheras. I do too. its a great school with great extra-curricular activities. My lil bro is there doing form 4 n he's also active in rugby and pancaragam. he really enjoyed studying there. Anyway, its really nearby. My mom goes to see him every weekend. Manja btul.. hehe.. gudluck in ur future undertaking..

si gadis said...

heh y not mckk n sas dikk??

btw u msti da dpt results which sbp yg u akn masuk nntikan..sbb my jiran2 da kecoh anak diorang masuk sbp..huhu.

oklah..good luck..do survive!

kate2" ex sekolah seri puteri,cyberjaya..heheh