Sunday, September 27, 2009

Facebook

hi, readers.

"Facebook, you're too young to have one."

camtu lah yang kak hanis cakap bila kitorang nak buat account facebook.

tapi satu hari kak liana main kat bilik kitorang,kitorang terus join sebab nampak game2 BEST.

Facebook buat kitorang jadi addicted....

Sampaikan saya,lagi 4hari nk upsr pon masih main macam tak sedar diri.

OK,here's wat I do.I complete a list to list out the advantages & the disadvantages of having a facebook account...

Let's start with the disadvantages:

i.merosakkan mata


ii.menjejaskan kesihatan bagi yang tidak seimbangkan


iii.merosakkan bahasa(mengguna kependekkan perkataan, contoh:ko gi mne td?)


iv.kalau geram kat FB,kita akan terguna 'bad words' dan terbiasa,sampai . terbawa-bawa.


v.akan membawa sampai ke tahap max. yang dimana akan membazir eletrik dengan berlebihan.


vi.menjejaskan pembelajaran.


vii.boleh mengakibatkan pergaduhan sebab nanti berebut sape dpt pc dulu.


sekarang im nak bagitau 'advantages of having a facebook account'.


i.boleh melatih untuk menaip dengan lebih laju(supaya senang bila dah kerja)


ii.memudahkan kita untuk berhubung dengan yang lain.


iii.dapat entertain diri bila stress atau boring dengan main game di facebook.


iv.dapat belajar tentang komputer apabila kita menggunakannya.


Pastu facebook ade...."grafiti"...an application that let us to draw with great effects.

let me show you the way they draw using grafiti...


(please change the speed to maximum speed)

press the play button to watch how they draw....






















sekarang im tunjuk lukisan orang lain yang memang cantik bagi im...

comel gile gambar ni....



superb







excellent drawing







memang nampak real














comel gile kasut ni....









nampak real giler...






nampak real







yang ni paling nampak real giler giler...







ni pon nampak real gile...






ni sangat terperinci sebab tu im suka...






playing with your wonderful mind.












memang lah korang fikir dorang guna some type of machine to draw those wonderful pictures.tapi still memang cantik...


and now i will show my drawing...


hehe.....


TibA-tiba mann:

im dah mula rasa takut nak dapat result UPSR...





7 comments:

UnaChenta said...

Cantik gila!..macamana nak buka application ni..mo try lukis gak :)

Melz said...

hahaha nanti masuk pekse Quiz/game Facebook.. dan nyatakan kebaikan dan keburukan facebook..

mesti scorenyer :P

eLLa said...

cunnn

Asu said...

Very creative,you can learn more, tapi jgn smpai terleka ya..but you such a smart boy,bet you can manage your time accordingly and enhance your skill

cliEjoker said...

whoa!!first2 nmpk messy..tp hsil gler gmpk lol!!so nice..

alya.azizan. said...

best jugak blog adik hanis zalikha ni. :)

Enchaoz said...

wow sgt cantik tau im mmg ade art taste yg sgt hebat :)